top of page

Phahrolrazi optimis PH-BN mampu menang PRN KedahPengarah Jabatan Pilihanraya KEADILAN Kedah, Datuk Phahrolrazi Mohd Zawawi yakin Pakatan Harapan (PH) mampu mengambil pentadbiran negeri itu melalui Pilihan Raya Negeri (PRN) yang akan diadakan tidak lama lagi.


Phahrolrazi berkata hasrat itu dapat dicapai melalui strategi yang tepat dan kerja keras dari jentera semua parti dalam Kerajaan Perpaduan bagi meyakinkan rakyat di negeri itu.


"Ada harapan untuk PH menang dan membentuk kerajaan selepas PRN di Kedah tapi janji perlu kerja keras dan strategi kena betul.


"Sejarah penduduk Kedah dalam memilih parti yang akan memimpin negeri setiap kali PRU sentiasa berubah-ubah kerana mereka mengikut perkembangan semasa," katanya dipetik Sinar.


Sementara itu dipetik laporan sama, bekas Pengerusi Parti Amanah Negara (Amanah) Kedah itu turut berhasrat berkongsi pengalaman membantu Pas ketika beliau adalah timbalan pesuruhjaya Pas Kedah mengambil alih Kerajaan Negeri pada Pilihan Raya Umum (PRU) 2008.


"Saya juga mempunyai pengalaman sebagai pengarah pilihanraya semasa bersama Parti Amanah Negara (Amanah) dan PH mengambil alih kerajaan Kedah pada PRU tahun 2018.


"Semua pengalaman ini akan saya guna untuk membantu KEADILAN dan PH bagi menghadapi PRN yang bakal diadakan tidak lama lagi. Masa cukup singkat tapi kita akan menggunakan sebaik mungkin untuk memperkemaskan jentera parti di Kedah," katanya.


Sehubungan itu tambah beliau, satu mesyuarat khas bakal diadakan bagi memperkemaskan urusetia pilihanraya KEADILAN Kedah dan jentera tersebut secara rasminya akan bergerak memulakan kerja pada 1 Jun depan.


"Selepas Jabatan Pilihanraya KEADILAN Kedah dipersiapkan dengan baik maka selepas itu strategi seterusnya akan diadakan bersama parti lain dalam PH dan juga Barisan Nasional (BN).


"Misi kita jelas iaitu kempen 'kalih bagi sama' dalam memastikan kerajaan negeri Kedah yang dibentuk selepas PRN ini adalah seiring dengan Kerajaan Persekutuan dan bukan lagi menjadi kerajaan pembangkang," ujar Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Alor Mengkudu itu.

0 comments

Comments


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page