top of page

PH belajar dari kesilapan, tekad buat lebih baik untuk rakyat- Anwar


Pakatan Harapan (PH) perlu kembali kepada prinsip perjuangan asal pakatan dan memperbaiki segala kesilapan lalu supaya dapat berbakti dengan lebih baik untuk rakyat, kata Datuk Seri Anwar Ibrahim.


Pengerusi PH itu berkata, beliau tidak mahu PH terlalu obses dengan isu perebutan kuasa sehingga mengabaikan kebajikan rakyat.


"PH selaku kerajaan sebelum ini memulakan perubahan sistem yang jauh lebih baik dari kerajaan sebelum ini, tetapi masih ada keterbatasan dan perkara ini harus diperbaiki.


"Kita tak boleh nafi ada kelemahan sebelum ini ketika menjadi kerajaan, menangguh keputusan terhadap janji yang patut ditunaikan. Sebab itu ada segelintir rakyat yang merasakan mereka tidak diberikan pembelaan secukupnya.


"Sebab itu, kita bertekad untuk kembali ke landasan prinsip perjuangan kita sebelum ini, dan bertekad untuk buat lebih baik selepas ini," katanya menerusi akaun Facebook rasminya.


Pada masa sama, Anwar menolak tuduhan pihak tertentu yang mengatakan PH cuba menjatuhkan kerajaan PN dengan usul undi tidak percaya dan melanjutkan lagi krisis politik negara.


"Memang kita tidak senang dengan rampasan kuasa PN, juga isu pengangguran, harga barang, inflasi, agih kekayaan, bagi kuasa satu demi satu. Ini ternyata sangat buruk dan merosakkan sistem kepimpinan negara.


"Tapi kita tekad untuk buat lebih baik, kita tolak rasuah, semoga Allah memberi kekuatan, kesabaran dan kebijaksanaan kepada kita," katanya.


Anwar turut menempelak pihak yang cuba melaga-lagakannya dengan Tun Dr Mahathir Mohamad sekali gus memecah-belahkan PH.


"Ada juga yang tuduh saya berebut kuasa dengan Mahathir, nak gulingkan Mahathir.


"Dengar audio yang tersebar dulu, baru tahu siapa yang khianat, siapa yang tak sabar, siapa sabotaj, siapa dalang, siapa sebenarnya pemain wayang kulit dalam babak terakhir," katanya.

0 comments

Comentários


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page