top of page

Perayaan era madani, kepelbagaian dalam perpaduanPerayaan Krismas yang disambut pada era Kerajaan Madani memberi lebih makna kepada penyatuan dan hubungan saling hormat menghormati antara kaum.


Bagi Naib Pengerusi KEADILAN Wilayah Persekutuan, Andre Lai Chen Heng, rakyat Malaysia seharusnya menyambut perayaan berbilang kaum dengan harmoni dan tenang di bawah pentadbiran Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menjanjikan kestabilan politik dan ekonomi yang baik.


"Ini adalah visi yang kita semua kongsi, tidak kira bangsa, agama, budaya atau latar belakang kita.


"Kita bertuah kerana tinggal di negara yang menerima kepelbagaian dalam perpaduan, di mana kita menghormati dan menghargai perbezaan antara satu sama lain, dan di mana kita bekerjasama untuk kebaikan bersama.


"Krismas adalah masa untuk mengingati mesej kegembiraan dan keharmonian," katanya dalam satu kenyataan.


Ketua Cabang Wangsa Maju itu juga mengingatkan bahawa setahun lalu rakyat diuji dengan detik-detik ketidakpastian yang mencabar.


Namun, katanya, kebijaksanaan kerajaan Malaysia Madani telah membawa Malaysia keluar dari keputusasaan.


Justeru beliau berharap rakyat Malaysia menggunakan kesempatan perayaan kai ini untuk mengukuhkan ikatan persahabatan dan solidariti meraikan pencapaian dan melihat ke hadapan untuk masa depan yang lebih cerah.


"Saya mengucapkan Selamat Hari Krismas kepada anda semua penganut Kristian dan mempunyai cuti musim yang indah kepada yang lain. Semoga Tuhan memberkati anda dan keluarga anda dengan kesihatan, kebahagiaan dan kesejahteraan, " katanya lagi.

0 comments

Comments


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page