Pengerusi MPN KEADILAN Pahang ucap terima kasih bantuan banjir RM1 juta dari SelangorPengumuman Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amiruddin Shari semalam bahawa negeri itu akan memberi bantuan banjir berjumlah RM1 juta kepada rakyat Pahang dialu-alukan.


Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri KEADILAN Pahang, Fuziah Salleh mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih dan tahniah di atas keprihatinan MB Selangor berkenaan.


"Saya mengambil maklum Kerajaan Pakatan Harapan Negeri Selangor menghulurkan Sumbangan Bantuan Banjir #KitaSelangor berjumlah RM1 juta untuk Pahang. Rakyat Kelantan dan Terengganu masing-masing akan turut menerima Sumbangan Bantuan Banjir berjumlah RM500 ribu.


"Setinggi-tinggi tahniah dan terima kasih diucapkan kepada Kerajaan PH Selangor di atas keprihatinan yang tidak berbelah bagi, mengetepikan agenda politik demi membantu rakyat yang sedang menderita akibat bencana banjir di Pahang, Terengganu dan Kelantan.


"Saya doakan tidak ada yang disisihkan dalam agihan nanti," katanya dalam satu kenyataan.


Pahang antara negeri yang sangat terjejas dalam banjir antara yang terburuk melanda negara kira-kira dua minggu lalu.


Sebelum ini, bantuan yang diberikan kepada rakyat Pahang dari sukarelawan parti-parti politik memerintah Selangor, pengumuman semalam merupakan bantuan rasmi dari Kerajaan Negeri.

0 comments

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

Langgan Buletin Keadilan Sekarang!

Copyright © 2020 Suara Keadilan. Hak Cipta Terpelihara.

Ikut Kami

  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • instagram
  • telegram
  • radio