top of page

OK VISION, kerjasama Malaysia - Indonesia di sektor penyiaranKerjasama terbaharu di bidang penyiaran antara Malaysia dan Indonesia maju selangkah lagi melalui pelancaran OK VISION, platform media digital bersama dua syarikat gergasi Ansat Broadcast Sdn. Bhd. dari Malaysia dan Kumpulan MNC Indonesia.


Menteri Komunikasi, Ahmad Fahmi Fadzil yang merasmikan pelancaran OK VISION petang tadi teruja dengan kerjasama syarikat dari kedua dua negara berbasis pengguna media Melayu itu.


"Kementerian Perhubungan gembira menyaksikan kerjasama strategik antara Ansat dan MNC Group, mencerminkan komitmen untuk memajukan landskap media digital di Malaysia.


"Semasa kita melangkah ke era baharu hiburan, OK VISION berjanji untuk mentakrifkan semula cara kita mengalami dan menggunakan media, menawarkan pelbagai kandungan untuk memikat penonton di seluruh negara.


"Kerjasama ini adalah bukti kekuatan perkongsian merentas sempadan, memupuk pertukaran kepakaran dan kreativiti.


"Kementerian memuji kedua-dua Ansat dan Kumpulan MNC atas visi dan dedikasi mereka dalam menghasilkan platform ini, menyumbang kepada pertumbuhan industri media di Malaysia," katanya.


OK VISION kata Fahmi, bukan semata mata platform digital tetapi merupakan pintu masuk ke dunia yang menghubungkan orang ramai melalui kuasa penceritaan dan teknologi.

"Sambil kita mengalu-alukan penambahan baharu ini pada landskap media, marilah kita menerima peluang yang dibawanya untuk pertukaran budaya, hiburan dan pertumbuhan ekonomi.


"Tahniah kepada kedua-dua Ansat Broadcast Sdn. Bhd. dan MNC Group pada pelancaran penting ini.


"Semoga OK VISION menerangi skrin dan hati kita, mencipta hamparan hiburan yang bertenaga untuk dinikmati oleh rakyat Malaysia," katanya lagi.


Turut hadir dalam majlis tersebut ialah Pengerusi Eksekutif MNC Group, Hary Tanoesoedibjo. Manakala Tan Sri Vincent Tan pula adalah pemegang saham utama dalam U-Telemedia Sdn Bhd, syarikat induk Ansat Broadcast.


Usahasama antara Ansat Broadcast Sdn Bhd dan konglomerat Indonesia, MNC Group ini secara bersama menawarkan perkhidmatan pengedaran kandungan televisyen untuk pelanggan di Malaysia.


0 comments

Comments


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page