top of page

Lagi bahan kempen KEADILAN disabotajPersaingan politik dalam Pilihan Raya Negeri Johor kali ini tidak berlaku secara matang.


Semakin banyak bahan kempen KEADILAN dirosakkan oleh penyokong parti lawan.


Terbaharu, papan iklan memaparkan calon KEADILAN DUN Layang Layang, Dr Maszlee Malik disabotaj dengan menampal sticker 'harapan palsu'


Menurut kenyataan KEADILAN Layang Layang, perbuatan seperti itu amat tidak bertamadun ketika mana KEADILAN mengamalkan politik nilai dan berhujah dalam kempen pilihan raya


"Dari bendera panji KEADILAN dibakar di Layang-Layang, dipacak bendera mereka hadapan poster calon Layang-Layang sehinggalah yang terbaru menampal pelekat berunsur troll kononnya.


"Di manakah kematangan berpolitik?" tanya kenyataan itu.


Kenyataan tersebut juga mengimbau kembali kempen Pilihan Raya Umum ke 14 lalu yang mana bilik jentera KEADILAN dilempar mercum dan dibingitkan dengan pekikan ekzos motor serta dikepung segerombolan konvoi bermotosikal sambil jentera pilihan raya dicemuh kata-kata kesat menggunakan sistem siar raya.


Perbuatan tersebut bukan sahaja tidak menjamin kestabilan politik malah mengundang pergaduhan besar sekiranya tiada kesabaran di pihak yang dibuli.


"Anda mahu kestabilan kuasa kononnya, anda sendiri mahu membubarkan kerajaan ditadbir anda sendiri, anda juga yakin momentum kemenangan di Melaka tahun lalu akan jadi pemangkin "Kestabilan dan Kemakmuran" sebagai cogankata.


"Kenapa perlu berkelakuan moral yang rendah sebegini? Anda kan yakin momentum di Melaka akan berterusan di PRN Johor," sinis kenyataan itu.


Insiden mensabotaj bahan kempen terbaharu telah dilaporkan kepada pihak polis.

0 comments

Comments


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page