top of page

Konon lompat parti sebab moral Anwar, status video seks Sandakan apa cerita?
Pernyataan pembelaan yang menunding jari kepada Presiden KEADILAN yang difailkan menteri kanan Azmin Ali terhadap saman pengundinya di Parlimen Gombak yang tidak berpuas hati beliau melompat parti menimbulkan tanda tanya.


Bagi Naib Ketua Angkatan Muda KEADILAN Malaysia, Syed Badli Shah Syed Osman, bekas Timbalan Presiden KEADILAN itu tidak wajar membuat pertanyaan kononnya 'kes fitnah seksual' terhadap Anwar menjadi punca dia hilang kepercayaan terhadap presiden KEADILAN dan mengambil keputusan meninggalkan parti.


Menurut Syed Badli, Azmin tidak layak menuduh orang lain bermoral rendah sedangkan beliau mempunyai kes video seksual di Sandakan yang sehingga kini masih belum diselesaikan.


"Mohamed Azmin Ali tidak layak menuduh orang lain dengan tuduhan tidak bermoral sedangkan beliau sendiri terkait dengan pelbagai masalah moral.


"Pengkhianatan terhadap Parti Keadilan Rakyat dan pengundi Gombak adalah salah satu bukti yang beliau bukan manusia yang bermaruah.


"Malahan sehingga ke hari ini beliau masih gagal menafikan bahkan tiada langung sebarang usaha untuk membersihkan namanya yang terkait dengan satu skandal video seks luar tabii yang tular sebelum ini," katanya dalam satu kenyataan..


Sehubungan itu, Syed Badli menyeru agar pihak polis meneruskan siasatan berkenaan kes video seks Sandakan dan mengemukakan penemuan mereka siapakah pelaku dalam video tersebut.


"Berdasarkan kenyataan Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador tahun lalu, siasatan terhadap video seks itu tidak dapat diteruskan di atas faktor teknikal.


"Namun kes tersebut tidak pernah ditutup dan kes akan dibuka semula jika terdapat bukti baru


"Justeru itu, saya ingin bertanya kepada Ketua Polis Negara apakah status kes itu kini? Setahun berlalu adakah polis masih gagal menemui sebarang bukti untuk mengesahkan identiti pelaku?


"Saya menggesa pihak berkuasa untuk mengumumkan status terkini kes terbabit dan saya menyeru agar pihak berkuasa tidak berat sebelah untuk melindungi mana-mana individu berpengaruh," katanya lagi.


Untuk rekod, Azmin pada 2019 juga terpalit dengan skandal seks luar tabie apabila video yang memaparkan individu mirip wajarnya tersebar.


Namun kes tersebut 'senyap' pada era pemerintahan kerajaan Perikatan Nasional.

0 comments

Comments


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page