top of page

Henti perdebatan mengenai Exco, masa untuk bekerja - Dr GunarajPelantikan Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Selangor atau Exco telah pun dibuat dan segala perbincangan atau perdebatan mengenai hal tersebut perlulah dihentikan.


Menurut Ahli Dewan Negeri Sentosa, Dr Gunaraj George, sebaik sahaja barisan Exco mengangkat sumpah maka ia menandakan masa untuk bekerja bagi semua wakil rakyat kerajaan telah pun bermula.


Katanya, beliau yakin dengan barisan Exco yang dipilih oleh Menteri Besar Datuk Seri Amirudin Shari akan mampu melaksanakan tugas yang diamanahkan dengan baik.


"Saya yakin sepenuhnya dengan komitmen mereka terhadap kemajuan negeri kita dan keupayaan mereka untuk mengemudi Selangor ke arah pertumbuhan dan perpaduan yang berterusan.


"Walaupun nama saya antara yang pada mulanya dipertimbangkan untuk majlis eksekutif, keputusan muktamad telah pergi ke arah yang berbeza.


'Begitulah sifat politik gabungan, keputusan kolektif dibuat untuk kepentingan lebih luas negeri dan rakyatnya. Adalah penting sekarang bahawa kita menerima keputusan ini dengan rahmat dan tekad," kata Dr Gunaraj dalam satu kenyataan.


Tegas beliau lagi, tidak wajar mana mana ahli parti mempersoal mengenai Exco yang mewakili kaum India apatah lagi meninggalkan perjuangan parti kerana masyarakat India perlukan pembelaan daripada kerajaan Pakatan Harapan dan BN Selangor.


"Gabungan ini diwujudkan dalam semangat kerjasama, keterangkuman dan matlamat bersama. Kita mesti mengingatkan diri kita tentang perkara ini, terutamanya pada saat-saat perselisihan faham atau ketidakpastian.


"Saya menggesa setiap ahli parti dan penyokong supaya menghormati keputusan yang dibuat oleh pucuk pimpinan.


"Walaupun pengiktirafan melalui kedudukan adalah penting dalam politik, kita harus ingat bahawa tugas kita untuk berkhidmat adalah lebih penting.


"Sama ada saya dilantik atau tidak, komitmen saya kepada rakyat Selangor tetap kukuh. Dengan atau tanpa jawatan, saya akan melakukan yang terbaik untuk rakyat dan dedikasi saya terhadap kemajuan negeri dan kesejahteraan rakyatnya akan diteruskan," katanya lagi.


Dr Gunaraj turut berkata beliau tidak sabar untuk bekerjasama dengan Exco V. Papparaidu dari DAP bagi menyelesaikan pelbagai masalah masyarakat India yang masih tertangguh sejak penggal lalu.


Beliau berharap pemimpin lain juga akan bersama sama bergandingan bahu untuk memperbaiki kedudukan masyarakat India di Selangor pada penggal 2023 - 2028.0 comments

Comments


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page