Benarkan kedai makan beroperasi hingga 10 malam - Fahmi Fadzil


Kerajaan digesa supaya membenarkan kedai makan dan penghantaran makanan beroperasi sehingga 10 malam sepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan.


Ahli Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil berkata ini berdasarkan kaji selidik yang dilakukannya di media sosial Twitter dan Instagram.


"Nampaknya ramai yang setuju kedai makan patut dibenarkan beroperasi sehingga 10 malam, untuk take away dan delivery," katanya.


Beliau juga mendapat maklum balas dari peniaga makanan kawasan Lembah Pantai yang meminta kerajaan melanjutkan tempoh beroperasi hingga 10 malam.


Katanya, tempoh antara 6 pagi dan 8 malam terlalu singkat untuk pekerja membeli makan malam dan untuk peniaga burger meraih pendapatan.


"Saya terima banyak pandangan termasuk dari warga Kg Kerinchi dan Pantai Dalam yang ada gerai burger dan kedai makan lain, yang minta dibenar beroperasi hingga 10 malam untuk take away dan delivery sahaja.


"Banyak gerai burger akan mula jam 5 hingga 6 petang, jadi tak banyak masa untuk mereka berniaga.


"Ramai juga yang kata bagi pekerja yang habis kerja jam 7 hingga 8 malam, tak cukup masa untuk mereka beli makanan," katanya.

0 comments

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

Langgan Buletin Keadilan Sekarang!

Copyright © 2020 Suara Keadilan. Hak Cipta Terpelihara.

Ikut Kami

  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • instagram
  • telegram
  • radio