top of page

PH selesai senarai pendek calon wanita untuk PRNSayap wanita Pakatan Harapan (PH) telah menyelesaikan proses senarai pendek calonnya untuk bertanding dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) di enam negeri tidak lama lagi.


Timbalan Ketuanya, Fadhlina Sidek berkata setakat ini semua rundingan kerusi membabitkan kuota wanita sudah diselesaikan dan pihaknya hanya menunggu kerusi mana yang akan diberikan kepada calon wanita mewakili gabungan tersebut.


"Sepanjang tahun kita senarai pendek, memang sentiasa ada calon jadi kita tidak risau, cuma sekarang ini adalah untuk menentukan kerusi mana (diberikan kepada wanita) dan juga untuk pastikan kemenangan untuk Pakatan Harapan dan Kerajaan Perpaduan," katanya dipetik.


Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika ditemui selepas program Korban Perdana Nibong Tebal di Masjid Jamek Al Huda Sungai Bakau, di Nibong Tebal hari ini.


Enam negeri yang akan mengadakan PRN tidak lama lagi ialah Kedah, Pulau Pinang, Selangor, Negeri Sembilan, Kelantan dan Terengganu


Sementara itu tambahnya, golongan wanita sememangnya mampu membuat perubahan dan seterusnya menyumbang kepada negara.


Justeru adalah menjadi hasrat Wanita PH untuk melihat lebih ramai wanita diberi peluang bertanding pada PRN dan beliau akan mempertahankan cadangan 30 peratus kuota pimpinan wanita dalam pilihanraya yang akan diadakan tidak lama lagi.


Menyentuh lanjut mengenai persiapan PRN, Fadhlina yang juga Ketua Wanita KEADILAN berkata, Juwairiya Zulkifli selaku timbalannya diberikan tanggungjawab sebagai Pengarah Pilihanraya bagi memastikan kemenangan calon wanita dari parti itu.


"Di peringkat Wanita KEADILAN kita telah melantik YB Juwariyah Zulkifli sebagai Pengarah Pilihanraya, beliau akan melihat semua segi termasuk kuota, persiapan, pemilihan calon dan memastikan kemenangan calon," katanya lagi.

0 comments

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page