top of page

KEADILAN Sarawak lantik pengerusi baharu selepas pilihan raya


KEADILAN Sarawak akan melantik pengerusi baharu selepas pilihan raya negeri Sarawak, kata Naib Presiden KEADILAN, Dr Michael Teo.


Beliau berkata, parti itu pada masa ini ingin menumpukan dan menggabungkan tenaganya untuk bersiap sedia menghadapi pilihan raya negeri.


"Dan kami berpendapat bahawa (setelah pilihan raya negeri) adalah waktu yang lebih baik, bukan sekarang. Sekarang kita perlu bersatu padu, maka setelah pilihan raya kita mungkin akan berakhir dengan pemilihan ketua.


"Sekarang kami memusatkan tenaga pada pilihan raya," katanya.


Buat masa ini, kata Dr Teo, KEADILAN Sarawak diketuai olehnya, yang terdiri daripada pelbagai pemimpin dalam parti, yang bekerjasama sebagai kepimpinan kolektif untuk memimpin parti.


"Ini adalah pengaturan sementara kerana yang menjadi keutamaan sekarang adalah pilihan raya negeri. Pemilihan parti kita tunda sebentar. Kami akan lantik bila sampai masanya.


“Jadi sementara ini kami memiliki dewan penatua yang akan membuat keputusan dan konsensus, dan kami menjalankan parti bersama sebagai satu pasukan.


"Apa-apa pun, kita akan menghadapi pilihan raya negeri, kita mesti membuat persiapan, jadi kita memusatkan tenaga kita pada yang ini dahulu. Itu lebih penting daripada pemilihan parti," katanya.


Jawatan pengerusi KEADILAN Sarawak kini kosong setelah penyandangnya, Larry Sng membuat keputusan untuk meninggalkan parti dan menyokong Perikatan Nasional (PN).

0 comments

Comments


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page