top of page

'Kalau tak keluar mengundi, BN menang, nasib rakyat tidak akan terbela'Pengundi dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor dinasihatkan berfikir secara rasional dan tidak mengambil keputusan tidak keluar mengundi di atas faktor kesihatan atau Pilihan Raya Umum (PRU) telah hampir.


Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri KEADILAN Johor, Syed Ibrahim Syed Noh berkata, sekiranya pengundi yang menolak BN enggan keluar pada 12 Mac nanti, BN akan menang dan situasi buruk pentadbiran Johor akan berterusan.


"Kalau nak kira kestabilan, untuk siapa? Pemimpin atau rakyat. Kalau kemakmuran untuk siapa? Ia tidak lain untuk mengekalkan kuasa yang ada.


"Ada yang menyampah tak mahu keluar mengundi. Tetapi masalahnya apa? Masalah kalau kita tak keluar mengundi yang akan naik mereka juga. Kalau mereka terus kukuh berkuasa saudara ingat nasib rakyat dapat dibela?


"Kita lihat sejarah rasuah, skandal, kuasa, kesombongan semua akan berulang kembali kalau kita biarkan mereka terus kekal


"Kena keluar mengundi. Ramai ramai. Paling kurang pun angkat calon calon kita. Ada semak imbang, persoalkan satu per satu," katanya dalam ceramah di Felda Meloi, Pemanis, semalam.


Syed Ibrahim turut mengingatkan hadirin kepada kenyataan Timbalan Presiden Umno, Datuk Seri Mohamad Hassan bahawa Umno akan terus mendesak PRU diadakan biar pun kalah dalam PRN Johor.


"Semalam Tok Mat kata kalau pun PRN Johor kami kalah kami desak untuk PRU diadakan segera. Apa maksud itu?


"Maknanya mereka tak kira ekonomi, Covid, harga barang naik, yang penting mereka dapat kuasa. Kalau ini alasannya, kita kena tolak mereka. Jangan beri peluang mereka lagi.


"Kita kena lantik wakil kita. Angkat suara rakyat Johor. Kalau harap wakil Umno mereka pun bergaduh BN dan PN. Untuk apa beri lagi kepada mereka," katanya.


Justeru, Syed Ibrahim menyeru agar rakyat mengalahkan BN yang telah membazirkan wang RM95 juta untuk mengadakan PRN pada 12 Mac ini.

0 comments

Comentarios


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page