top of page

KEADILAN lancar kedai jualan rasmi di platform Shopee


KEADILAN menjadi parti politik pertama di Malaysia yang melancarkan kedai jualan rasmi atas talian di platform Shopee.


Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar berkata, inisiatif terbaru itu menunjukkan partinya aktif untuk menggunakan teknologi terbaru serta prihatin terhadap industri kecil dan sederhana (IKS).


"2021 kita lihat keperluan untuk cepat mengatur langkah bagi mengadaptasi gerak kerja serta melibatkan secara aktif untuk seramai mungkin pihak IKS dan peniaga kecil mengadaptasi dalam dunia transformasi dunia digital dan teknologi.


"Projek Shopee ini adalah simbol dokongan permulaan dengan parti untuk memastikan e-dagang dan perusahaan mikro dan kecil-kecilan ini mendapat manfaat sepenuhnya dari satu sama lain.


"Ini sehaluan dengan komitmen untuk membantu IKS dan peniaga kecil kecilan dan bergerak aktif dan selamat menerusi usaha mengembangkan perniagaan secara atas talian menerusi pelbagai inisiatif.


"KEADILAN mahu jadi parti kalis masa depan itu, juga sehaluan dengan dasar kita. Ini langkah kolaborasi pertama, seterusnya kita mahu mendigitalisasikan perniagaan di Malaysia khususnya IKS yang memerlukan dokongan," katanya.


Pada masa sama, Nurul Izzah berkata pelancaran itu sedikit sebanyak akan menambah baik akses kepada anggota parti.


"Ini terutamanya penjualan produk bagi mendapatkan minat secara tak langsung menarik orang muda membina keyakinan anggota parti yang baru dan sedia ada.


"Kita sentiasa mencari jalan mendekatkan lagi parti dengan anggota dan saya berharap dari pelancaran ini, kita bukan sahaja meningkatkan imej secara accountable tetapi juga terbuka dengan pembelian dan penjualan ini," katanya.

0 comments

Comments


PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page