top of page

Biar kerajaan mentadbir, jangan ulang 'langkah syaitan' - Salahuddin
Semua pihak terutama pembangkang diingatkan supaya menghormati kerjasama Kerajaan Perpaduan dan tidak melakukan sebarang langkah politik yang boleh menggugat kestabilan politik negara.


Timbalan Presiden Amanah, Datuk Seri Salahuddin Ayub dalam satu program di Johor Baharu menegaskan pentadbiran sedia ada wajar diberi peluang mentadbir sehingga tamat tempoh penggal lima tahun supaya usaha membina semula negara dapat dijalankan dengan lancar.


Beliau turut berkata, tiada keperluan gerakan dibuat bagi menukar kerajaan sedangkan rakyat sekiranya tidak berpuas hati dengan pentadbiran Kerajaan Perpaduan boleh membuat keputusan pada Pilihan Raya Umum Ke-16 (PRU16) akan datang.

"Jangan ada usaha yang kotor, jangan ada usaha jijik, tidak bermoral dan jangan ada usaha biadap, biar kami perintah Malaysia satu penggal.


"Kalau sudah satu penggal dan kami tidak ‘perform’, rakyat boleh pilih semula, tidak mengapa, tetapi jangan ambil langkah syaitan (Sheraton) lagi di tengah jalan," katanya.


Media sebelum ini melaporkan terdapat satu pertemuan rahsia telah diadakan di London, kononnya sedang mengatur gerakan penjajaran semula politik negara dengan tujuan untuk menjatuhkan Presiden Umno, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang kini merupakan Timbalan Perdana Menteri.


Sekiranya 'langkah London' itu berjaya, difahamkan ia akan disusuli dengan usaha menjatuhkan Kerajaan Perpaduan yang dipimpin oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim.


Anwar bagaimanapun dalam program Naratif Khas bersama Perdana Menteri terbitan Radio Televisyen Malaysia (RTM) minggu lalu menegaskan usaha pihak tertentu yang didakwa mahu menumbangkan kerajaan tidak harus terlalu digusarkan.


Beliau menegaskan majoriti sokongan Ahli Parlimen ketika ini terbukti berbeza daripada yang diperoleh kerajaan sebelumnya.

"Kalau dibandingkan dulu (kerajaan sebelumnya), itu majoritinya tiga, empat, dua..itu yang menyebabkan ia tidak stabil.


"Di Parlimen, yang mengundi Kerajaan Perpaduan itu, (jumlahnya) 148, dua pertiga. Maka kalau mereka harap untuk membeli beberapa orang dengan dana yang besar, itu tidak akan merubah apa-apa," kata Anwar.

0 comments

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 NEGARA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
8,075
76
15,456
Total
2,285,640
26,759
2,116,021

Sumber dari Kementerian Kesihatan Malaysia

PERKEMBANGAN TERKINI COVID 19 DUNIA

Title
Jumlah Kes
Kematian
Pulih
Kes Baru
393,631
6,015
582,401
Total
236,060,214
4,821,346
211,396,635

Sumber dari WHO (World Health Organization)

TWITTER

bottom of page